Fondacija za muzičke,scenske i likovne umjetnosti kroz 2023. godinu

Fondacija za muzičke,scenske i likovne umjetnosti tokom 2023. godine imala je mnogobrojne aktivnosti koje su se ogledale u mnoštvu organizovanih izložbi, umjetničkih programa i posjeta korisnicima širom Federacije Bosne i Hercegovine.

Sretna i radosna sezona praznika i zdrava, mirna i prosperitetna Nova 2024. godina!

Drage umjetnice i umjetnici, želimo Vam svima sretnu i radosnu sezonu praznika i zdravu, mirnu, prosperitetnu Novu 2024. godinu!

Otvorena izložba umjetničkih slika iz kolekcije Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo: U Federalnom ministarstvu kulture i sporta okupio se veliki broj posjetelja i istaknutih umjetnika

Veliki broj posjetitelja okupio se danas u Federalnom ministarstvu kulture i sporta, na prvoj ovakvog tipa izložbi umjetničkih slika iz kolekcije Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo.

IZLOŽBA UMJETNIČKIH RADOVA IZ KOLEKCIJE FONDACIJE ZA MUZIČKE, SCENSKE I LIKOVNE UMJETNOSTI SARAJEVO u zgradi Federalnog ministarstva kulture i sporta

Izložba će biti otvorena u petak 24.11.2023.godine u 14:00h u zgradi Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Upriličeno potpisivanje ugovora

Predstavnici UO Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Armin Omerović predsjednik UO, Irma Kalić član UO te Miroslav Ilič član UO, danas su u sjedištu Fondacije u Sarajevu prisustvovali potpisivanju ugovora o dodjeli i korištenju sredstava za manifestacije...

OBAVIJEST

Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti organizuje potpisivanje ugovora sa budućim korisnicima sredstava za 2023 godinu iz oblasti drugih oblika sufinanciranja te sufinansiranja iz oblasti muzičkih, scenskih i likovnih umjetnosti – za fizičke osobe,koje će se održati 14.11.2023.godine (utorak) u prostorijama Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti ul. Maka Dizdara 2 u Sarajevu od 11 do 12:30h.

Jazz Fest Sarajevo, ‘najveći mali festival na svijetu’

Program ovogodišnjeg Jazz Festa čini 14 koncerata bosanskohercegovačkih i međunarodnih muzičara, od čega su tri premijerna nastupa.

IZLOŽBA UMJETNIČKIH RADOVA IZ KOLEKCIJE FONDACIJE ZA MUZIČKE, SCENSKE I LIKOVNE UMJETNOSTI SARAJEVO

Izložba će biti otvorena  10.11.2023. godine u 19:00h u Gradskoj galeriji Ljubuški.

Novi Katalog odkupljenih umjetničkih djela za period 2008 -2023 godina.

Fondacija za muzičke scenske I likovne umjetnosti predstavlja Vam novi Katalog odkupljenih umjetničkih djela za period 2008 -2023 godina.

OTVORENA IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA IZ FUNDUSA FONDACIJE ZA MUZIČKE, SCENSKE I LIKOVNE UMJETNOSTI SARAJEVO

Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, formirana od Vlade Federacije BiH, koja djeluje pri Federalnom ministarstvu kulture i sporta, sinoć je u našem gradu, u prostorijama JU “Dom kulture Jajce” Jajce, priredila Izložbu likovnih radova renomiranih bosanskohercegovačkih umjetnika.

IZLOŽBA UMJETNIČKIH RADOVA IZ KOLEKCIJE FONDACIJE ZA MUZIČKE, SCENSKE I LIKOVNE UMJETNOSTI SARAJEVO U JAJCU

Izložba će biti otvorena  28.9.2023. godine u 18:00h u holu Doma kulture Jajce.

FMSLU u posjeti Čitluku i Međugorju

Dana 16.09.2023, u prostorijama galerije Naša Majka predstavnici galerije ugostili su Predsjednika UO Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Armina Omerovića.

Izložbom o Heleni Uhlik-Horvat u utorak otvaranje Balet Festa u Sarajevu

Ovogodišnji Balet Fest Sarajevo (BFS) bit će otvoren 19. septembra izložbom BFS Veliki format u Galeriji Novi Hram koja je posvećena balerini i kostimografkinji Heleni Uhlik-Horvat a koju je podržala Fondacija za muzičke,scenske I likovne umjetnosti.

Prijem za UO Fondacije u Gradskoj upravi Grada Bihaća

Bihaćki gradonačelnik Elvedin Sedić sa saradnicima ugostio je danas predstavnike Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo.

U Gradskoj galeriji u Bihaću otvorena izložba radova iz kolekcije Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti

„Svake godine otkupimo oko 15 radova i već smo do sad skupili jedan fundus od jedno 150 radova. Konačno od ove godine izlažemo radove od naših značajnih autora kao što su Izet Alečković, Mehmed Klepo, Afan Ramić i drugi, odlučili smo da pokažemo široj javnosti i da na neki način izložbom dođemo u svaki kutak Federacije BiH“

BiH premijera dramske predstave “Marlene Dietrich – Pet tačaka optužnice” autora i režisera Harisa Pašovića.

Mirjana Karanović nastupit će u naslovnoj ulozi Marlene Dietrich dok ostatak podjele čine: Mona Muratović, Elmir Krivalić i Enes Salković.

Izložba umjetničkih radova iz kolekcije FMSLU Sarajevo u Gradskoj galeriji Bihać.

Izložba umjetničkih radova iz kolekcije Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo u Gradskoj galeriji Bihać.
Izložba će biti otvorena u četvrtak 07.09.2023 godine u prostorijama Gradske galerije Bihać.

Izvođenje kabarea “Ženske priče”

Nakon martovskog gostovanja u JU Centar za kulturu Prnjavor i junskog igranja na "Otvorenoj sceni Obala" Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, naredno igranje kabarea "Ženske priče" zakazano je za 13.09. u 19:30 sati u bašti Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti u Sarajevu.

Otvorena izložba “30 godina od prvog ratnog kina Apollo” u ALU Sarajevo

U Galeriji Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu otvorena je izložba Milomira Kovačevića Strašnog "Prvo ratno kino Apollo“ a koju je podržala Fondacija za muzičke,scenske i likovne umjetnosti Sarajevo.

Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti organizuje potpisivanje Ugovora sa budućim korisnicima sredstava.

Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti organizuje potpisivanje Ugovora sa budućim korisnicima sredstava.

ODABRANI ČLANOVI ŽIRIJA ZA VREDNOVANJE UMJETNIČKIH DJELA IZ OBLASTI LIKOVNE UMJETNOSTI FONDACIJE ZA ZA MUZIČKE, SCENSKE I LIKOVNE UMJETNOSTI ZA 2023 GODINU.

Komisija za provjeru prijava pristiglih na Javni poziv za izbor Predsjednika i članova Žirija za vrednovanje umjetničkih djela iz oblasti likovne umjetnosti...

Dramska predstava “Što na podu spavaš” višestruko nagrađena na 68. Sterijinom pozorju u Novom Sadu

68. Sterijino pozorje, pod sloganom „Čovečnost – usponi i sunovrati“, održalo se u Novom Sadu od 26. maja do 3. juna.

Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti dobitnik zahvalnice za doprinos razvoja NPM

Direktor Narodnog pozorišta Mostar Emir Spahić uručio je zahvalnicu  Fondaciji za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo.

Promocija projekata Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo

Povodom objave nove Konkursne procedure za odabir korisnika Fondacije za muzičke scenske i likovne umjetnosti za 2023. godinu, Predsjednik Upravnog odbora Fondacije za muzičke scenske i likovne umjetnosti Armin Omerović gostovao je u jutarnjim emisijama medijskih kuća BHT i TV SA.

Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti je RASPISALA KONKURSE

za izbor korisnika sredstava Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti za 2023. godinu, te za izbor predsjednika i članova žirija za vrjednovanje umjetničkih djela iz oblasti likovne umjetnosti za poziciju OTKUP UMJETNIČKIH DJELA.

Obavijest “dan otvorenih vrata“

Ovim putem želimo Vas pozvati  na “dan otvorenih vrata“ FMSLU-u dana 4.5.2023.godine u periodu od 13:00 do 15:00 sati

FONDACIJA ZA MUZIČKE, SCENSKE I LIKOVNE UMJETNOSTI SARAJEVO OTVORILA PORTAL ZA ON LINE APLIKACIJE KORISNIKA

Fondacija za muzičke,scenske i likovne umjetnosti  Sarajevo pokrenula je portal za on line aplikacije korisnika za sve buduće konkurse.

Otvorena izložba umjetničkih djela iz zbirke FMSLU Sarajevo

Dugogodišnja suradnja između Franjevačkoga muzeja i galerije Gorica-Livno i Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti zaokružena je sinoć otvorenjem izložbe umjetničkih djela iz zbirke FMSLU Sarajevo.

Vlada Federacije BiH usvojila izvještaj o radu i odluku o programu utroška sredstava sa kriterijima raspodjele za Fondaciju za muzičke,scenske i likovne umjetnosti.

Vlada Federacije BiH na 357. redovnoj  sjednici održanoj 06.04.2023. godine u Sarajevu usvojila Odluku o programu utroška sredstava sa kriterijima raspodjele za Fondaciju za muzičke scenske i likovne umjetnost.

Izložba umjetničkih radova iz kolekcije Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo

U Prostorijama Franjevačkog muzeja i galerije Gorica u Livnu četvrtak 13.04. u 19:30.

Digitalizacija i unapređenje FMSL-u

Predstavnici Upravnog odbora Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Armin Omerović predsjednik i Miroslav Ilić član, održali su radni sastanak sa predstavnicima Trinity d.o.o. Sarajevo

Članovi Odbora Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti u službenoj posjeti Španiji

Na poziv Udruženja za afirmaciju i podršku umjetnosti “Prijatelji umjetnosti”, Armin Omerović i Miroslav Ilić, članovi Odbora Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, službeno su boravili u Španiji.

Upriličena posjeta Posavskom kantonu

Predstavnici Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti iz Sarajeva, predsjednik i član Upravnog odbora Armin Omerović i Miroslav Ilić upriličili su radni posjet Posavskom kantonu.

Predstavnici FMSLU-a u službenoj posjeti Tuzlanskom kantonu

Predstavnici Upravnog odbora Fondacije za muzičke,scenske i likovne umjetnosti Armin Omerović predsjednik i Miroslav Ilić član , posjetili su Tuzlanski kanton.

“Aidin maslačak” uručen Fondaciji za muzičke, scenske i likovne umjetnosti

Direktor Festivala dječije umjetnosti (FEDU) Fahrudin Kučuk uručio je plaketu i specijalnu nagradu “Aidin maslačak” Fondaciji za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo.

Projekat podržan od strane Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti

Posljednih godina JU”Centar za kulturu” Zavidovići je bio učesnik brojnih omladinskih festivala dramskog stvaralaštva gdje smo predstavljali našu Ustanovu...

Sretnu i uspiješnu Novu 2023. godinu

Svim korisnicima,partnerima i saradnicima želimo sretne nastupajuće praznike i uspješnu Novu 2023. godinu!

Izložba “Sevdah/Selvans” Gian Luce Palazzola otvorena u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti

Autor je kako kaže, inspiraciju za ovu izložbu dobio 2019. godine kada je prvi put čuo riječ “sevdah” tokom boravka u Sarajevu na istoimenoj međunarodnoj umjetničkoj koloniji.

Završen 4. Pozorišni/art festival za djecu “Ogledalo svijeta u očima djeteta.”

Već prepoznatljiv po svom sadržaju, namjeni i kvaliteti festival je i ove godine djeci ponudio raznolik sadržaj kvalitetnih predstava za različite uzraste.

Koncert Sinan Alimanović International Band u BKC-u

Sinan Alimanović International Band za sarajevsku publiku priprema jedinstveni muzički most između Sarajeva i New Yorka - jazz koncert, koji će se održati 23. decembra 2022. godine u Bosanskom kulturnom centru s početkom od 20 sati.Koncert je podržan od strane Fondacije za muzičke,scenske i likovne umjetnosti.

FMSLU-u podržala rad Narodnog Pozorišta Sarajevo

Predstava "Handke projekt" rađena je po tekstu Jetona Neziraja i u režiji Blerte Neziraj  premijerno izvedena u Narodnom pozorištu Sarajevo (NPS) u ponedjeljak u 19.30.

Nastupi vrhunskih umjetnika na Jazz Fest Sarajevo 2022

Fondacija za muzičke,scenske i likovne umjetnosti kontinuirano podržava Jazz Fest Sarajevo.

Upriličeno potpisivanje ugovora

Predstavnici UO Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Armin Omerović predsjednik UO, Irma Kalić član UO te Miroslav Ilič član UO, danas su u sjedištu Fondacije u Sarajevu prisustvovali potpisivanju ugovora o dodjeli i korištenju sredstava za manifestacije, programe i projekte od značaja za FBiH i BiH Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti a na poziciji “drugi oblici sufinanciranja”.

OBAVIJEST O POTPISIVANJU UGOVORA

Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti organizuje potpisivanje ugovora sa budućim korisnicima sredstava za 2022 godinu iz oblasti drugih oblika sufinanciranja

Svečano otvoren drugi Festival lutkarske umjetnosti u Mostaru

Drugi festival lutkarske umjetnosti Mostar 2022 (FLUM), nastavlja radovati mostarsku lutkarsku publiku, svečano je otvoren.

Predstavljen raznovrstan i probran repertoar Balet Festa Sarajevo

Raznovrstan i probran repertoar Balet Festa Sarajevo (BFS), festivala koji slavi igru i pokret, a bit će održan od 22. septembra do 1. oktobra, predstavljen je danas u Sarajevu.  

Predstavnici UO Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti danas su prisustvovali potpisivanju ugovora o dodjeli i korištenju sredstava

Armin Omerović predsjednik UO, Irma Kalić član UO te Miroslav Ilič član UO, danas su u sjedištu Fondacije u Sarajevu prisustvovali potpisivanju ugovora o dodjeli i korištenju sredstava za manifestacije, programe i projekte od značaja za FBiH i BiH Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti.