Promocija projekata Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo

Povodom objave nove Konkursne procedure za odabir korisnika Fondacije za muzičke scenske i likovne umjetnosti za 2023. godinu, Predsjednik Upravnog odbora Fondacije za muzičke scenske i likovne umjetnosti Armin Omerović gostovao je u jutarnjim emisijama medijskih kuća BHT i TV SA.

Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti je RASPISALA KONKURSE

za izbor korisnika sredstava Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti za 2023. godinu, te za izbor predsjednika i članova žirija za vrjednovanje umjetničkih djela iz oblasti likovne umjetnosti za poziciju OTKUP UMJETNIČKIH DJELA.

Obavijest “dan otvorenih vrata“

Ovim putem želimo Vas pozvati  na “dan otvorenih vrata“ FMSLU-u dana 4.5.2023.godine u periodu od 13:00 do 15:00 sati

FONDACIJA ZA MUZIČKE, SCENSKE I LIKOVNE UMJETNOSTI SARAJEVO OTVORILA PORTAL ZA ON LINE APLIKACIJE KORISNIKA

Fondacija za muzičke,scenske i likovne umjetnosti  Sarajevo pokrenula je portal za on line aplikacije korisnika za sve buduće konkurse.

Otvorena izložba umjetničkih djela iz zbirke FMSLU Sarajevo

Dugogodišnja suradnja između Franjevačkoga muzeja i galerije Gorica-Livno i Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti zaokružena je sinoć otvorenjem izložbe umjetničkih djela iz zbirke FMSLU Sarajevo.

Vlada Federacije BiH usvojila izvještaj o radu i odluku o programu utroška sredstava sa kriterijima raspodjele za Fondaciju za muzičke,scenske i likovne umjetnosti.

Vlada Federacije BiH na 357. redovnoj  sjednici održanoj 06.04.2023. godine u Sarajevu usvojila Odluku o programu utroška sredstava sa kriterijima raspodjele za Fondaciju za muzičke scenske i likovne umjetnost.

Izložba umjetničkih radova iz kolekcije Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo

U Prostorijama Franjevačkog muzeja i galerije Gorica u Livnu četvrtak 13.04. u 19:30.

Digitalizacija i unapređenje FMSL-u

Predstavnici Upravnog odbora Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Armin Omerović predsjednik i Miroslav Ilić član, održali su radni sastanak sa predstavnicima Trinity d.o.o. Sarajevo

Članovi Odbora Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti u službenoj posjeti Španiji

Na poziv Udruženja za afirmaciju i podršku umjetnosti “Prijatelji umjetnosti”, Armin Omerović i Miroslav Ilić, članovi Odbora Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, službeno su boravili u Španiji.

Upriličena posjeta Posavskom kantonu

Predstavnici Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti iz Sarajeva, predsjednik i član Upravnog odbora Armin Omerović i Miroslav Ilić upriličili su radni posjet Posavskom kantonu.

Predstavnici FMSLU-a u službenoj posjeti Tuzlanskom kantonu

Predstavnici Upravnog odbora Fondacije za muzičke,scenske i likovne umjetnosti Armin Omerović predsjednik i Miroslav Ilić član , posjetili su Tuzlanski kanton.

“Aidin maslačak” uručen Fondaciji za muzičke, scenske i likovne umjetnosti

Direktor Festivala dječije umjetnosti (FEDU) Fahrudin Kučuk uručio je plaketu i specijalnu nagradu “Aidin maslačak” Fondaciji za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo.

Projekat podržan od strane Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti

Posljednih godina JU”Centar za kulturu” Zavidovići je bio učesnik brojnih omladinskih festivala dramskog stvaralaštva gdje smo predstavljali našu Ustanovu...

Sretnu i uspiješnu Novu 2023. godinu

Svim korisnicima,partnerima i saradnicima želimo sretne nastupajuće praznike i uspješnu Novu 2023. godinu!

Izložba “Sevdah/Selvans” Gian Luce Palazzola otvorena u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti

Autor je kako kaže, inspiraciju za ovu izložbu dobio 2019. godine kada je prvi put čuo riječ “sevdah” tokom boravka u Sarajevu na istoimenoj međunarodnoj umjetničkoj koloniji.

Završen 4. Pozorišni/art festival za djecu “Ogledalo svijeta u očima djeteta.”

Već prepoznatljiv po svom sadržaju, namjeni i kvaliteti festival je i ove godine djeci ponudio raznolik sadržaj kvalitetnih predstava za različite uzraste.

Koncert Sinan Alimanović International Band u BKC-u

Sinan Alimanović International Band za sarajevsku publiku priprema jedinstveni muzički most između Sarajeva i New Yorka - jazz koncert, koji će se održati 23. decembra 2022. godine u Bosanskom kulturnom centru s početkom od 20 sati.Koncert je podržan od strane Fondacije za muzičke,scenske i likovne umjetnosti.

FMSLU-u podržala rad Narodnog Pozorišta Sarajevo

Predstava "Handke projekt" rađena je po tekstu Jetona Neziraja i u režiji Blerte Neziraj  premijerno izvedena u Narodnom pozorištu Sarajevo (NPS) u ponedjeljak u 19.30.

Nastupi vrhunskih umjetnika na Jazz Fest Sarajevo 2022

Fondacija za muzičke,scenske i likovne umjetnosti kontinuirano podržava Jazz Fest Sarajevo.

Upriličeno potpisivanje ugovora

Predstavnici UO Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Armin Omerović predsjednik UO, Irma Kalić član UO te Miroslav Ilič član UO, danas su u sjedištu Fondacije u Sarajevu prisustvovali potpisivanju ugovora o dodjeli i korištenju sredstava za manifestacije, programe i projekte od značaja za FBiH i BiH Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti a na poziciji “drugi oblici sufinanciranja”.

OBAVIJEST O POTPISIVANJU UGOVORA

Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti organizuje potpisivanje ugovora sa budućim korisnicima sredstava za 2022 godinu iz oblasti drugih oblika sufinanciranja

Svečano otvoren drugi Festival lutkarske umjetnosti u Mostaru

Drugi festival lutkarske umjetnosti Mostar 2022 (FLUM), nastavlja radovati mostarsku lutkarsku publiku, svečano je otvoren.

Predstavljen raznovrstan i probran repertoar Balet Festa Sarajevo

Raznovrstan i probran repertoar Balet Festa Sarajevo (BFS), festivala koji slavi igru i pokret, a bit će održan od 22. septembra do 1. oktobra, predstavljen je danas u Sarajevu.  

Predstavnici UO Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti danas su prisustvovali potpisivanju ugovora o dodjeli i korištenju sredstava

Armin Omerović predsjednik UO, Irma Kalić član UO te Miroslav Ilič član UO, danas su u sjedištu Fondacije u Sarajevu prisustvovali potpisivanju ugovora o dodjeli i korištenju sredstava za manifestacije, programe i projekte od značaja za FBiH i BiH Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti.

OBAVIJEST O POTPISIVANJU UGOVORA SA KORISNICIMA FMSLU-u ZA 2022. GODINU

Fondacija za muzičke,scenske i likovne umjetnosti  organizuje potpisivanje ugovora sa budućim korisnicima sredstava za 2022 godinu iz oblasti muzičke,scenske i likovne umjetnosti te otkupa likovnih djela

U Narodnom pozorištu Sarajevo svečano otvoren 10. Juventafest

10. internacionalni festival srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva

Zatvoren Drugi regionalni festival monodrame inBox.

U nedjelju 4.9. je svečano zatvoren Drugi regionalni festival monodrame inBox na kojem su dodijeljene tri nagrade.

RASPISANI KONKURSI

Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti je RASPISALA KONKURSE

Vlada Federacije BiH usvojila Odluku o programu utroška sredstava sa kriterijima raspodjele za Fondaciju za muzičke scenske i likovne umjetnosti

Vlada Federacije BiH na 318. redovnoj  sjednici održanoj 09.06.2022 godine u Sarajevu usvojila Odluku...

Predstavnici FMSLU-a u službenoj posjeti Srednjobosanskom kantonu

Predstavnici Upravnog odbora Fondacije za muzičke,scenske i likovne umjetnosti Armin Omerović predsjednik,Irma Kalić član  i Miroslav Ilić član posjetili su Srednjobosanski kanton.

Predstavnici FMSLU-a u službenoj posjeti Zeničko-Dobojskom kantonu

Predstavnici Upravnog odbora Fondacije za muzičke,scenske i likovne umjetnosti Armin Omerović predsjednik i Miroslav Ilić član ,prošle sedmice posjetili su Zeničko-Dobojski kanton.

Novogodišnji koncert Sarajevo Big Banda uz Zdenku Kovačiček

Sarajevo Big Band i Zdenka Kovačiček u sarajevskom Bosanskom kulturnom centru priuštili noć za pamćenje.

Kontinuirana podrška FMSLU-a projektima Muzičke akademije u Sarajevu

Koncertna sezona Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu sutra počinje koncertom pijaniste Omera Blentića interpretacijom "Dúos para principiantes" iz "Obras de música para tecla, arpa y vihuela" španskog renesansnog kompozitora Antonio de Cabezóna (1510-1566).

Upravni odbor Fondacije za muzičke,scenske i likovne umjetnosti u posjeti Zemaljskom muzeju BiH

Stalna izložba Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine "Bosna i Hercegovina u prethistorijsko doba" otvorila je vrata za javnost, prvi put nakon 1992. godine.

Uspješno je završena 8. međunarodna likovna kolonija Tomislavgrad – Blidinje

U ugodnom ambijentu ispod mitske Vran-planine, s pogledom na veličanstvene obronke planine Čvrsnice, nastala su prekrasna i posebna djela naših umjetnika koja će biti izložena u Gradskoj galeriji KIC-a u studenom ove godine.

Zavšen jubilarni 10. Accoustic fest Travnik

U Velikoj sali Centra za kulturu, sinoć 6.10. 2021. god., u okviru završnog dana festivala nastupili su virtuozi instrumentalnog sevdaha, Mustra Orchestra koji su kroz tematsku noć i posebno uređen ambijent, uveli publiku u interesantnu dimenziju muzičkog doživljaja.

Fondacija za MSL umjetnosti podržala 12. Balet fest Sarajevo

Balet Fest Sarajevo bit će održan od 17. do 28. septembra 2021. godine, a tim povodom danas je u Narodnom pozorištu Sarajevo održana i press konferencija.

Na Vareš Classic Festivalu vrhunski muzičari iz BiH i inozemstva

Deveto izdanje Vareš Classic Festivala – VaClaF, koji će biti održano od 23. rujna do 2. listopada na području Vareša, ove će godine kroz temu “Ethos” predstaviti vrhunsku glazbenu umjetnost i umjetnike iz BiH i inozemstva.

FMSLU je pružila nesebičnu podršku u realizaciji Pozorišnog/art festivala

Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, pružila je nesebičnu podršku u realizaciji Pozorišnog/art festivala za djecu, „Ogledalo svijeta u očima djeteta“

Fondaciji za muzičke, scenske i likovne umjetnosti uručena je Plaketa festivala FEDU

za doprinos u razvoju ovog regionalnog festivala za djecu.

Prijem povodom 70 godina Pozorišta mladih Sarajevo

Predsjednik upravnog odbora Armin Omerović je upriličio sastanak sa direktorom Pozorišta mladih Ismirom Fazlićem u prostorijama Fondacije.

Sretnu i kreativnu 2021 godinu želi Vam Fondacija za muzičke scenske i likovne umjetnosti!

Sretnu i kreativnu 2021 godinu želi Vam Fondacija za muzičke scenske i likovne umjetnosti!

ODLUKA O IZBORU KORISNIKA SREDSTAVA FMSLU ZA 2020. GODINU

Na linku možete preuzeti najnoviju odluku o izboru korisnika sredstava Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti po provedenom Konkursu/Natječaju za 2020.

FMSLU-u nastavlja pružati podršku najznačajnijim pozorišnim kućama u BiH

Na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici premijerno izvedena predstava „Sakati Billy sa Inišmana“. Ovo je 741. premijerna izvedba u ovoj teatarskoj kući.

Dževad Hozo, akademik i član Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera Bosne i Hercegovine (ULUPUBiH), preminuo je jučer u 82. godini.

Hozo je jedan od najistaknutijih i najznačajnijih bh. likovnih stvaralaca, koji je svojim dragocjenim djelom, ne samo u oblasti umjetničke grafike, uveliko prevazišao granice države Bosne i Hercegovine. Neka mu je laka ova zemlja bosanska

Galerija “Preporod”: Otvorena izložba posvećena Rumiju

Naziv izložbe radova istaknutih bh. umjetnika koja je otvorena večeras u sarajevskoj galeriji "Preporod" glasi "Sjećanje na Hz. Mevlanu Dželaludin Rumi (Šebu-i-Arus)", u znak sjećanja na velikog filozofa mistika, pjesnika, pravnika, teologa i sufijskog učitelja.