Završen 4. Pozorišni/art festival za djecu “Ogledalo svijeta u očima djeteta.”

Već prepoznatljiv po svom sadržaju, namjeni i kvaliteti festival je i ove godine djeci ponudio raznolik sadržaj kvalitetnih predstava za različite uzraste.

Već prvi dan festivala otvoren je predstavom “Bajka o ribaru i ribici” JU Centra za kulturu i mlade općine Sarajevo. Četvrtak je bio rezervisan za predstavu Bosnaskog narodnog pozorišta iz Zenice,  “Oslobodite umjetnike”, dok danas, petak 18.11., Pozorište lutaka iz Mostara je odigralo predstavu “Zlatokosa”.

Veliko je interesovanje za festival i do sada, svi kapaciteti Centra za kulturu su popunjeni.

“Otvaranjem festivala obilježili smo Svjetski dan tolerancije i otvorili naše prostore Centra za prelijepu dječiju energiju u narednih 5 dana trajanja festivala. 

Posebno nas raduje da u ovoj godini, u kojoj obilježavamo 25 godina postojanja, imamo kvalitetne sadržaje za djecu, te da smo uspjeli ostvariti saradnju  i sa obrazovnim institucijama.” – poručuju iz Centra za kulturu općine Travnik.

Pored predstava, djeca predškolskog i školskog uzrasta imaju mogućnosti uživati u popratnim, edukativnim sadržajima festivala, radionicama poput: “bajke za laku noć”, “scenski pokret”, “tehnike glasa”, “novinarska radionica”, “likovna radionica” pod stručnim vodstvom.

Festival je podržala Fondacija za muzičke i scenske umjetnosti Sarajevo i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture, mladih i sporta SBK/KSB.

Svi sadržaji festivala su bespatni.