“Aidin maslačak” uručen Fondaciji za muzičke, scenske i likovne umjetnosti

Direktor Festivala dječije umjetnosti (FEDU) Fahrudin Kučuk uručio je plaketu i specijalnu nagradu “Aidin maslačak” Fondaciji za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo.

Plaketu i “Aidin maslačak” za nesebičnu kontinuiranu podršku i doprinos razvoju festivala preuzeli su Armin Omerović predsjednik UO i Miroslav Ilić član UO fondacije za MSL.

Fedu  već osmu godinu organizira Festival dječije umjetnosti – FEDU.U sklopu programa u 2022 godini opredjelili su se za  četiri segmenta, teatar, muzika, likovna umjetnost i književnost te ističu da je svaki od tih segmenata imao po 20 radionica te da su ove godine organizirali ukupno 120 programa koji se dijelom dešavali u Sarajevu, u Bosanskom kulturnom centru, Pozorištu mladih, Dječijoj kući, Historijskom muzeju i Centru kulture i mladih, ali i gradovima širom države – Tešnju, Goraždu, Kaknju, Brez i Tuzli.Festival je bio izuzetno posjećen te je nagradnog karaktera.

 “Najbolji način da djeca budu dobra je da ih učinite sretnima.” poručili su predstavnici fondacije nakon uručenja “Aidinog maslačka”.