Predstavnici FMSLU-a u službenoj posjeti Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Predstavnici Upravnog odbora Fondacije za muzičke,scenske i likovne umjetnosti Armin Omerović predsjednik i Miroslav Ilić član , posjetili su Hercegovačko-neretvanski kanton.

U sklopu mini turneje posjetili su Mostar i Konjic gdje su obišli podržane korisnike iz navedenih gradova.

Radni sastanci su održani i u Ministarstvu za obrazovanje,nauku,kulturu i sport HNK kantona  gdje je domaćin bio ministar  dr. sc. Rašid Hadžović  sa svojim saradnicima  te u upravi grada Mostara gdje je domaćin bio gradonačelnik Mostara dr. sc. Mario Kordić.

Ideja Upravnog odbora Fondacije je da posjetimo sve kantone/županije kako bi vidjeli napredak naših korisnika, bili smo u Mostaru gdje smo posjetili institucije i udruženja koja podržavamo, posjetili smo Narodno Pozoriste Mostar,Pozorište lutaka Mostar,Hrvatsko Narodno kazalište Mostar te Kazalište lutaka Mostar  gdje smo razgovarali sa direktorima javnih ustanova koje smo podržali u njihovim projektim djelatnostima.Predstavnici UO su prisustvovali i novogodišnjem koncertu Simfonijski Orkestar Mostar kojeg je fondacija podržala u 2022 godini.Dvodnevnu posjetu završili smo posjetom Narodnom  Univerzitetu Konjic. Cilj nam je da kroz rad  na terenu sa kulturnim radnicima, direktorima, sa predstavnicima udruženja,napravimo uvid u njihov rad,rezultate  i probleme s kojima se susreću te da zajedno radimo na afirmaciji kulturnih dešavanja u svim segmentima. Fondacija će nastaviti financijski pomagati programe,projekte i manifestacije te otkup likovnih djela kroz javne pozive“

Predstavnici Upravnog odbora fondacije u narednom periodu će nastaviti praksu posjete korisnicima širom BiH.