Prijem za UO Fondacije u Gradskoj upravi Grada Bihaća

Bihaćki gradonačelnik Elvedin Sedić sa saradnicima ugostio je danas predstavnike Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo. U razgovoru sa predstavnicima Fondacije Arminom Omerovićem i Miroslavom Ilićem upoznao se sa dosadašnjim aktivnostima Fondacije koja je, između ostalog, jučer u Gradskoj galeriji Bihać postavila izložbu umjetničkih radova iz kolekcije Fondacije.

“Počastvovani smo što je Fondacija izabrala i našu Gradsku galeriju za kolektivnu izložbu radova 28 autora/ica. To potvrđuje da smo kroz ulaganje u kulturu stvorili ambijent da se naš grad i naša kulturna scena nađu na radaru brojnih kulturni ustanova iz BiH i regiona a koji onda izaberu naš grad za kulturna dešavanja poput posljednje izložbe” – istakao je gradonačelnik Sedić.

Predstavnici Fondacije zahvalili su Gradu Bihaću na podršci pri organizaciji izložbe, istaknuvši zadovoljstvo što lokalna samouprava podržava niz kulturnih dešavanja i institucija tokom cijele godine i na taj način opravdava epitet kulturnog središta ovog dijela Bosne i Hercegovine.