Zavšen jubilarni 10. Accoustic fest Travnik

U Velikoj sali Centra za kulturu, sinoć 6.10. 2021. god., u okviru završnog dana festivala nastupili su virtuozi instrumentalnog sevdaha, Mustra Orchestra koji su kroz tematsku noć i posebno uređen ambijent, uveli publiku u interesantnu dimenziju muzičkog doživljaja.

 

Dinamika koncerta je rasla i poseban trenutak je bio uvođenje specijalnog gosta i prijatelja Mustra Orchestre, maestralnog gitariste Balkana Boška Jovića. Inače, Boško se pojavljuje i kao gost na Mustrinom posljednjem albumu “Koraci/Steps”. Završnicu koncerta uljepšalje su dvije balerine iz PS “MAYA” plesnog studija Travnik.

 

Da podsjetimo, festival je trajao tri dana, te iako u ograničenim okolnostima, mjerama koje smanjuju enegiju publike koja znači muzičarima, ipak uspio da ostavi neobičan i lijep utjecaj na prisutne i kreira jednu posebnu intimnu energiju doživljaja muzike.

 

“Zahvaljujemo se muzičarima Kenanu Mačkoviću, Bošku Joviću, Mustra Orchestra i DJ “Asp The Great”, kao i gostima propratnih sadržaja muzičkih filmova i PS “MAYA”. Hvala za podršku festivalu Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo.” – poručili su iz Centra za kulturu općine Travnik.