Uspješno je završena 8. međunarodna likovna kolonija Tomislavgrad – Blidinje

U ugodnom ambijentu ispod mitske Vran-planine, s pogledom na veličanstvene obronke planine Čvrsnice, nastala su prekrasna i posebna djela naših umjetnika koja će biti izložena u Gradskoj galeriji KIC-a u studenom ove godine.

Umjetnici nisu krili svoje oduševljenje prostorom Parka prirode Blidinje koji svakome oduzima dah, jutrima s pogledom na zrcalno Blidinjsko jezero iznad čije površine igraju sjene jutarnjih zraka sunca i maglenih oblaka, dok se na samim obalama ovog planinskog bisera susreću mnoge vrste ptica u jesenskoj migraciji i stada ovaca u potrazi za okrijepom u vodi. Umjetnici su svoju inspiraciju tražili i među stećcima – nijemim svjedocima života na ovim prostorima, u skrušenoj molitvi kraj groba ramske i hrvatske Dive Grabovčeve, u tišini i mirisu rose s iglica endema munike u šumama Masne Luke i žuboru mrzle vode izvora Jasle.

KIC Tomislavgrad se zahvaljuje svim umjetnicima na sudjelovanju kojim su uljepšali ovu već tradicionalnu koloniju koju organizira KIC, zahvaljujemo se i na toploj dobrodošlici u domu PD ”Orlova stina” Tomislavgrad i našem vrijednom domaćinu i masterchefu Tomi.

Projekt su financijski podržali: Federalno ministarstvo kulture i sporta, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije te Općina Tomislavgrad.