Upriličeno potpisivanje ugovora

Predstavnici UO Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Armin Omerović predsjednik UO, Irma Kalić član UO te Miroslav Ilič član UO, danas su u sjedištu Fondacije u Sarajevu prisustvovali potpisivanju ugovora o dodjeli i korištenju sredstava za manifestacije, programe i projekte od značaja za FBiH i BiH Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti a na poziciji “drugi oblici sufinanciranja”.

 

Ugovore su potpisali predstavnici Upravnog odbora Fondacije s korisnicima sredstava. Od ukupno podržanih 19 korisnika na poziciji drugi oblici sufinanciranja, nakon okončane konkursne procedure, ugovori su  potpisani s korisnicima s područja cijele Federacije BiH.

 

Dodjela sredstava kao podrška umjetnicima diljem Federacije BiH postala je već tradicionalna, nastavak finansiranja manifestacija, programa i projekata iz oblasti muzičke, scenske i likovne umjetnosti dokaz je da FMSLU, iskreno želi i istrajava u podršci našoj kulturi. Opredjeljenje Vlade i Federalnog ministarstva kulture i sporta, a zahvaljujući Fondaciji za muzičke, scenske i likovne umjetnosti je da neprestano potiče razvoj i promociju naših umjetnika i njihovih djela.

 

Za manifestacije, programe i projekte muzičke umjetnosti na ovoj poziciji dodjeljeno je 72.500 KM za  ukupno 19 aplikanata.

Predstavnici Narodnog Pozorišta Sarajevo,JU Kulturno-sportski centar Bugojno, JU Kulturno-sportski centar Kakanj ,Udruženje likovnih umjetnika u BiH,UG Teatar Kabare Tuzla,JU “Kulturni dom A.B. Šimić” Grude samo su dio korisnika koji su prisustvovali potpisivanju ugovora.

 

“Upućujemo zahvalnost UO Fondacije za muzičke scenske i likovne djelatnosti na konstantnoj podršci i prepoznavanju značaja manifestacija/sadržaja koje realizujemo. Posebno nas raduje da je na sastanku akcentirana važnost i vrijednost sadržaja koje naše Ustanove realizuju”naglašeno je od strane korisnika prilikom potpisivanja ugovora.

 

– Zahvaljujem svima koji su danas došli, zahvaljujem svima na saradnji, kao i korisnicima sredstava i želim im uspješnu realizaciju projekata – poručio je Armin Omerović predsjednik UO koji je naveo da je UO pripremio katalog otkupljenih likovnih djela fondacije za period 2008-2022 godine.

 

– Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti svojim djelovanjem, sredstvima osiguranim od Vlade FBiH i uz punu podršku Federalnog ministarstva kulture i sporta, finansijski podržava manifestacije, programe i projekte od značaja za Federaciju BiH, ali i Bosnu i Hercegovinu. Svojim angažmanom podstiče promociju umjetnika koji značajno doprinose afirmciji bh. kulture i van granica naše zemlje, te predstavljaju umjetnike koji promovišu sredine iz kojih dolaze uz ravnomjernu regionalnu i nacionalnu zastupljenost.