Zatvoren Drugi regionalni festival monodrame inBox.

U nedjelju 4.9. je svečano zatvoren Drugi regionalni festival monodrame inBox na kojem su dodijeljene tri nagrade. Tako je nagrada za najbolju predstavu festivala otišla Tei Šimić iz Hrvatske i njezinoj predstavi „Bukača“, dok je nagrada publike dodijeljena Eciji Ojdanić koja je gledatelje oduševila predstavom „Vla, vla, vlajaland cabaret“. Dodijeljena je i treća nagrada, a to je ona za najbolji dramski tekst inBox natječaja. Ona je pak otišla u ruke autorice Aide Šešić Nezirević, i to za tekst „Dva života Zehre Hadžibegović“. Osim novčane nagrade, autorica će svoj tekst ugledati na daskama na idućem izdanju inBoxa.

U revijalnom dijelu programa, osim dnevnog programa prilagođenog najmlađim posjetiteljima koji su uživali na predstavljanju slikovnice „Neke pjesme i jedna basna krasna“ Marije Marić, kao i na plesnoj radionici koju je vodila Gea Erjavac, odrasla je publika imala priliku pogledati monodramu „Izbori (se)“ u režiji i izvedbi Damira Kusture. Riječ je o monodrami koja je nastala po predlošku prošlogodišnjeg pobjedničkog dramskog teksta „Prodavnica budućnosti“ Vahida Durakovića.

Bogatim sadržajem, sjajnim predstavama i zadovoljnom publikom uspješno je završen još jedno izdanje Regionalnog festivala monodrame inBox. Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti je podržala ovaj projekat.