Predstavnici FMSLU-a u službenoj posjeti Zeničko-Dobojskom kantonu

Predstavnici Upravnog odbora Fondacije za muzičke,scenske i likovne umjetnosti Armin Omerović predsjednik i Miroslav Ilić član ,prošle sedmice posjetili su Zeničko-Dobojski kanton.

U sklopu mini turneje posjetili su gradove Visoko, Zenicu, Maglaj, Zavidoviće i Žepče gdje su obišli podržane korisnike iz navedenih gradova.

Radni sastanci su održani i u Ministarstvu za obrazovanje,nauku,kulturu i sport Zeničko-Dobojskog kantona  gdje je domaćin bio ministar Kozlić te sa predstavnicima lokalne vlasti u navedenim gradovima.

Ideja Upravnog odbora Fondacije je da posjetimo sve kantone/županije kako bi vidjeli napredak naših korisnika, bili smo u Visokom gdje smo posjetili institucije i udruženja koja podržavamo, bili smo u Zenici u BNP, posjetili smo Studio teatar  iz Zenice udruženje koje također naš korisnik, a osim korisnika u Žepču, posjetili smo  Maglaj i Zavidoviće te razgovarali sa dvije javne ustanove koje smo podržali u njihovim projektim djelatnostima. Cilj nam je da kroz rad  na terenu sa kulturnim radnicima, direktorima, sa predstavnicima udruženja,napravimo uvid u njihov rad,rezultate  i probleme s kojima se susreću te da zajedno radimo na afirmaciji kulturnih dešavanja u svim segmentima. Fondacija će nastaviti financijski pomagati programe,projekte i manifestacije te otkup likovnih djela kroz javne pozive“

 

Predstavnici Upravnog odbora fondacije u narednom periodu će posjetiti Tuzlanski kanton.