UO fondacije za muzičke,scenske i likovne u radnim posjetama projektima i manifestacijama širom FBIH

Upravni odbor te predsjednik UO su primili zahvalnicu Kamernog teatra 55 povodom zatvaranja festivala “Dani Jurislava Korenića”.

Dodjelom nagrada i svečanom ceremonijom je u sali Kamernog teatra 55 završen drugi Festival “Dani Jurislava Korenića” koji je pokrenut u čast čovjeku koji je dao značajan doprinos kulturnoj sceni BiH i koji je osnovao Kamerni teatar 55.

Nagrada “Jurislav Korenić” za najbolju predstavu u cjelini pripala je predstavi “Jami distrikt” Bitef teatra iz Srbije.

Teatarski festival “Dani Jurislava Korenića” održan je na sceni Kamernog teatra 55 od 16. do 23. decembra, a ponudio je publici osam predstava iz cijele regije. U okviru pratećeg programa upriličeno je šest promocija knjiga.

“Upalimo svjetlo za kulturu”

Također upriličene su radne posjete Konjicu i Živinicama gdje je svečano otvorena dvorana Bosanskog kulturnog centra sa novom rasvjetom koju je BKC realizirao uz pomoć Fondacije za MSL-umjetnosti.

U narednom periodu najavljuje se nastavak saradnje sa Iranskim kulturnim centrom na polju likovne umjetnosti i kaligrafije gdje će se drugu godinu za redom studentima prezentovati najznačaniji umjetnici iz Irana uz seminar i praktični rad.