Kontinuirana podrška FMSLU-a projektima Muzičke akademije u Sarajevu

Koncertna sezona Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu sutra počinje koncertom pijaniste Omera Blentića interpretacijom "Dúos para principiantes" iz "Obras de música para tecla, arpa y vihuela" španskog renesansnog kompozitora Antonio de Cabezóna (1510-1566).

Upravni odbor Fondacije za muzičke,scenske i likovne umjetnosti u posjeti Zemaljskom muzeju BiH

Stalna izložba Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine "Bosna i Hercegovina u prethistorijsko doba" otvorila je vrata za javnost, prvi put nakon 1992. godine.

Uspješno je završena 8. međunarodna likovna kolonija Tomislavgrad – Blidinje

U ugodnom ambijentu ispod mitske Vran-planine, s pogledom na veličanstvene obronke planine Čvrsnice, nastala su prekrasna i posebna djela naših umjetnika koja će biti izložena u Gradskoj galeriji KIC-a u studenom ove godine.

Zavšen jubilarni 10. Accoustic fest Travnik

U Velikoj sali Centra za kulturu, sinoć 6.10. 2021. god., u okviru završnog dana festivala nastupili su virtuozi instrumentalnog sevdaha, Mustra Orchestra koji su kroz tematsku noć i posebno uređen ambijent, uveli publiku u interesantnu dimenziju muzičkog doživljaja.

Fondacija za MSL umjetnosti podržala 12. Balet fest Sarajevo

Balet Fest Sarajevo bit će održan od 17. do 28. septembra 2021. godine, a tim povodom danas je u Narodnom pozorištu Sarajevo održana i press konferencija.

Na Vareš Classic Festivalu vrhunski muzičari iz BiH i inozemstva

Deveto izdanje Vareš Classic Festivala – VaClaF, koji će biti održano od 23. rujna do 2. listopada na području Vareša, ove će godine kroz temu “Ethos” predstaviti vrhunsku glazbenu umjetnost i umjetnike iz BiH i inozemstva.

FMSLU je pružila nesebičnu podršku u realizaciji Pozorišnog/art festivala

Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, pružila je nesebičnu podršku u realizaciji Pozorišnog/art festivala za djecu, „Ogledalo svijeta u očima djeteta“

Fondaciji za muzičke, scenske i likovne umjetnosti uručena je Plaketa festivala FEDU

za doprinos u razvoju ovog regionalnog festivala za djecu.

Prijem povodom 70 godina Pozorišta mladih Sarajevo

Predsjednik upravnog odbora Armin Omerović je upriličio sastanak sa direktorom Pozorišta mladih Ismirom Fazlićem u prostorijama Fondacije.

Sretnu i kreativnu 2021 godinu želi Vam Fondacija za muzičke scenske i likovne umjetnosti!

Sretnu i kreativnu 2021 godinu želi Vam Fondacija za muzičke scenske i likovne umjetnosti!

ODLUKA O IZBORU KORISNIKA SREDSTAVA FMSLU ZA 2020. GODINU

Na linku možete preuzeti najnoviju odluku o izboru korisnika sredstava Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti po provedenom Konkursu/Natječaju za 2020.

FMSLU-u nastavlja pružati podršku najznačajnijim pozorišnim kućama u BiH

Na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici premijerno izvedena predstava „Sakati Billy sa Inišmana“. Ovo je 741. premijerna izvedba u ovoj teatarskoj kući.

Dževad Hozo, akademik i član Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera Bosne i Hercegovine (ULUPUBiH), preminuo je jučer u 82. godini.

Hozo je jedan od najistaknutijih i najznačajnijih bh. likovnih stvaralaca, koji je svojim dragocjenim djelom, ne samo u oblasti umjetničke grafike, uveliko prevazišao granice države Bosne i Hercegovine. Neka mu je laka ova zemlja bosanska

Galerija “Preporod”: Otvorena izložba posvećena Rumiju

Naziv izložbe radova istaknutih bh. umjetnika koja je otvorena večeras u sarajevskoj galeriji "Preporod" glasi "Sjećanje na Hz. Mevlanu Dželaludin Rumi (Šebu-i-Arus)", u znak sjećanja na velikog filozofa mistika, pjesnika, pravnika, teologa i sufijskog učitelja.

Fondaciji za muzičke,scenske i likovne umjetnosti dodjeljena jubilarna zahvalnica za doprinos radu Fondacije “Stećak”

Predsjednik upravnog odbora FMSLU-u Armin Omerović i član upravnog odbora Irma Kalić su prisustvovali svečanoj dodjeli nagrada i jubilarnih zahvalnica od strane Fondacije “Stećak”.

Premijer Novalić podržao rad Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti u FBiH

Govoreći o značaju fondacije, kojoj je na čelu, Omerović je naglasio da je od osnivanja 2007. godine, finansirala brojne manifestacije, programe i projekte muzičke,...

Iskrene čestitke svim pripadnicama ljepšeg spola, u povodu 8. marta, Međunarodnog dana žena!

Iskrene čestitke svim pripadnicama ljepšeg spola, u povodu 8. marta, Međunarodnog dana žena!