Predstavljen raznovrstan i probran repertoar Balet Festa Sarajevo

Raznovrstan i probran repertoar Balet Festa Sarajevo (BFS), festivala koji slavi igru i pokret, a bit će održan od 22. septembra do 1. oktobra, predstavljen je danas u Sarajevu.  

Predstavnici UO Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti danas su prisustvovali potpisivanju ugovora o dodjeli i korištenju sredstava

Armin Omerović predsjednik UO, Irma Kalić član UO te Miroslav Ilič član UO, danas su u sjedištu Fondacije u Sarajevu prisustvovali potpisivanju ugovora o dodjeli i korištenju sredstava za manifestacije, programe i projekte od značaja za FBiH i BiH Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti.

OBAVIJEST O POTPISIVANJU UGOVORA SA KORISNICIMA FMSLU-u ZA 2022. GODINU

Fondacija za muzičke,scenske i likovne umjetnosti  organizuje potpisivanje ugovora sa budućim korisnicima sredstava za 2022 godinu iz oblasti muzičke,scenske i likovne umjetnosti te otkupa likovnih djela

U Narodnom pozorištu Sarajevo svečano otvoren 10. Juventafest

10. internacionalni festival srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva

Zatvoren Drugi regionalni festival monodrame inBox.

U nedjelju 4.9. je svečano zatvoren Drugi regionalni festival monodrame inBox na kojem su dodijeljene tri nagrade.

RASPISANI KONKURSI

Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti je RASPISALA KONKURSE

Vlada Federacije BiH usvojila Odluku o programu utroška sredstava sa kriterijima raspodjele za Fondaciju za muzičke scenske i likovne umjetnosti

Vlada Federacije BiH na 318. redovnoj  sjednici održanoj 09.06.2022 godine u Sarajevu usvojila Odluku...

Predstavnici FMSLU-a u službenoj posjeti Srednjobosanskom kantonu

Predstavnici Upravnog odbora Fondacije za muzičke,scenske i likovne umjetnosti Armin Omerović predsjednik,Irma Kalić član  i Miroslav Ilić član posjetili su Srednjobosanski kanton.

Predstavnici FMSLU-a u službenoj posjeti Zeničko-Dobojskom kantonu

Predstavnici Upravnog odbora Fondacije za muzičke,scenske i likovne umjetnosti Armin Omerović predsjednik i Miroslav Ilić član ,prošle sedmice posjetili su Zeničko-Dobojski kanton.

Novogodišnji koncert Sarajevo Big Banda uz Zdenku Kovačiček

Sarajevo Big Band i Zdenka Kovačiček u sarajevskom Bosanskom kulturnom centru priuštili noć za pamćenje.

Kontinuirana podrška FMSLU-a projektima Muzičke akademije u Sarajevu

Koncertna sezona Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu sutra počinje koncertom pijaniste Omera Blentića interpretacijom "Dúos para principiantes" iz "Obras de música para tecla, arpa y vihuela" španskog renesansnog kompozitora Antonio de Cabezóna (1510-1566).

Upravni odbor Fondacije za muzičke,scenske i likovne umjetnosti u posjeti Zemaljskom muzeju BiH

Stalna izložba Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine "Bosna i Hercegovina u prethistorijsko doba" otvorila je vrata za javnost, prvi put nakon 1992. godine.

Uspješno je završena 8. međunarodna likovna kolonija Tomislavgrad – Blidinje

U ugodnom ambijentu ispod mitske Vran-planine, s pogledom na veličanstvene obronke planine Čvrsnice, nastala su prekrasna i posebna djela naših umjetnika koja će biti izložena u Gradskoj galeriji KIC-a u studenom ove godine.

Zavšen jubilarni 10. Accoustic fest Travnik

U Velikoj sali Centra za kulturu, sinoć 6.10. 2021. god., u okviru završnog dana festivala nastupili su virtuozi instrumentalnog sevdaha, Mustra Orchestra koji su kroz tematsku noć i posebno uređen ambijent, uveli publiku u interesantnu dimenziju muzičkog doživljaja.